Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oosterhout

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oosterhout kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en omschrijft de diverse opties. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het rapport check je grondig het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsrapport is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een energieplan met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport de verwachte kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oosterhout die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oosterhout

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te minderen. In het advies wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze deskundige neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je je woning isoleren, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde expert op het gebied van energie . Vakbekwame en bedreven energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oosterhout (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met alle duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, buitengevelisolatie met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Professionele experts vind je op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om minimaal 2 offertes te vragen van objectieve adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een weergave met maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Oosterhout.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie specialist komt op locatie en checkt welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport details zoals de verwachte prijzen, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oosterhout laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woning?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Oosterhout vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde specialist. Het is raadzaam om een specialist uit de buurt te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele maatwerkadviesbureaus die actief zijn in de gemeente Oosterhout. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Schoenmakers Architectuur B.V.Molenzicht 24881BWZundert
VvE Belang Service B.V.Meerpaal 124904SKOosterhout
de Nijs beheer en onderhoudLéonie van Oudyckstraat 304906JCOosterhout
Huijbregts VastGoedadvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Huijbregts Labeladvies B.V.Hofdreef 464881DRZundert
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Oosterhout

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oosterhout die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids behandelen we de aantrekkelijkste maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over lucht-water warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Oosterhout

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3445,00€475,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11225,00€605,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5340,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2840,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€30,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €570,00€42,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Oosterhout is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder bieden we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oosterhout: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Essent, Engie, Budget Energie & Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.700 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Oosterhout kopen? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.050 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €180,00 – €425,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Oosterhout. In dit blokje delen wij een schema met effectieve en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Oosterhout!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Oosterhout: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het document geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Een duurzame woning met subsidies in Oosterhout

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand kan je aan de slag met praktische informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Oosterhout.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van vloer, wanden, dak, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Oosterhout biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oosterhout kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Oosterhout afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Breda, Etten-Leur en Drimmelen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oosterhout.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Oosterhout

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oosterhout?

Een energie maatwerkadvies Oosterhout is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 t/m €300,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €275,00. Het is raadzaam om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Oosterhout te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Oosterhout voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie