Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Drimmelen

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Drimmelen is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en controleert wat er mogelijk is. Het energieadvies laat jouw zien welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan tref je uitvoerig de kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het energieplan is een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een plan met alle duurzame investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel vind je de verwachte prijzen, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Drimmelen die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-drimmelen

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te drukken. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze professional doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke energiedeskundige. Deskundige en objectieve energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Drimmelen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan helpt je op weg met diverse duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatie van buitengevels en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Geschikte experts kan je opzoeken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om enkele offertes aan te vragen van ervaren adviesbedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een overzicht van potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Drimmelen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs komt langs en berekent welke maatregelen aan te bevelen zijn. Kort daarop krijg je een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen lees je aspecten zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Drimmelen laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je huis?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Drimmelen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare expert. Wij adviseren om een specialist uit de omgeving te kiezen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder tref je gegevens van erkende energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Drimmelen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NTJ Advies & RetailZijlbergsestraat 2 A4921CMMade
Arec 2 Green B.V.Jan Frederik Vlekkeweg 10085026RJTilburg
Makelaarservice EnergieSteenbergenerf 65035HXTilburg
de Nijs beheer en onderhoudLéonie van Oudyckstraat 304906JCOosterhout
VvE Belang Service B.V.Meerpaal 124904SKOosterhout
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Drimmelen

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Drimmelen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder introduceren we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over water-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Drimmelen

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1855,00€150,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12075,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4955,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3155,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€48,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €35,00€30,50 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Drimmelen is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder lees je extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Drimmelen: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Essent en United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.100 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Drimmelen laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het boilersysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €4.000 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €185,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Drimmelen. In dit blokje tref je een overzicht met populaire en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Drimmelen!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Drimmelen: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsrapport vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Drimmelen

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder bespreken we praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Drimmelen.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van wanden, (spouw)muur, ramen, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Drimmelen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Drimmelen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Drimmelen opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Etten-Leur, Zundert en Geertruidenberg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Drimmelen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Drimmelen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Drimmelen?

Dit energie maatwerkadvies Drimmelen is een energieplan inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit besparingsrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €180,00 – €325,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €260,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Drimmelen aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Drimmelen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie