Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Geertruidenberg

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Geertruidenberg is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en beoordeelt waar de kansen liggen. Het plan stelt bloot welke opties het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieplan bieden ze heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het plan is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de verwachte prijzen, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Geertruidenberg die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-geertruidenberg

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te reduceren In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Let op: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele energiecoach / deskundige. Deskundige en ervaren energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Geertruidenberg (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geeft een schema met diverse verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren energie-specialist. Deskundige energie adviseurs kan je vergelijken op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om verschillende offertes te zoeken van betrouwbare adviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een overzicht van groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Geertruidenberg.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en checkt welke werkzaamheden gunstig zijn. Kort hierop mailt hij een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de minimale prijzen, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Geertruidenberg laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je huis?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Geertruidenberg vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gekwalificeerde energie expert. Het is nuttig om een energie-specialist uit de omgeving te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder behandelen we naam + adresgegevens van mogelijke energieadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Geertruidenberg. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NTJ Advies & RetailZijlbergsestraat 2 A4921CMMade
Arec 2 Green B.V.Jan Frederik Vlekkeweg 10085026RJTilburg
Makelaarservice EnergieSteenbergenerf 65035HXTilburg
de Nijs beheer en onderhoudLéonie van Oudyckstraat 304906JCOosterhout
VvE Belang Service B.V.Meerpaal 124904SKOosterhout
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Geertruidenberg

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Geertruidenberg waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder vind je de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over bodem-water warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Geertruidenberg

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€1015,00€265,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10475,00€780,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5250,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2925,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€350,00€54,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1200,00€175,00 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Geertruidenberg is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder verstrekken we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Geertruidenberg: betaalbaar en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Vattenfall of Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.400 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Geertruidenberg kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.800 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €250,00 – €500,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Geertruidenberg. In de box hieronder vind je een weergave met doelgerichte en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Geertruidenberg!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Geertruidenberg: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Een duurzame woning met subsidies in Geertruidenberg

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder delen we actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Geertruidenberg.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan gevel, ramen, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Geertruidenberg heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Geertruidenberg kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Geertruidenberg gebruiken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Zundert, Oosterhout en Tilburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Geertruidenberg.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Geertruidenberg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Geertruidenberg?

Dit energie maatwerkadvies Geertruidenberg is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies bespreekt per maatregel de geschatte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke investeringen jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot en met €340,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Geertruidenberg te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Geertruidenberg voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie