Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tilburg

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Tilburg geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke alternatieven passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport doorzoek je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de getoonde woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in het financiële plaatje, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Tilburg die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-tilburg

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te reduceren In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze deskundige neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tilburg (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan bevat een weergaven van innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een ervaren maatwerk adviseur. De juiste vakmensen kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is beter om enkele offertes te ontvangen van ervaren energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een overzicht van groene maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Tilburg.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie expert komt langs en bekijkt welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel vind je kenmerken zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Tilburg laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Tilburg vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een energie-specialist uit de regio te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel check je bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende adviesbedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Tilburg. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
BergenergyPoststraat 355038DGTilburg
Kruijzen Energie en TechniekNieuwlandstraat 155038SLTilburg
Duurzaam met JeroenDeeststraat 25043EJTilburg
Spijkers Energie AdviesTubantenstraat 345037KATilburg
De Cock Energie- & InstallatieadviesVellingenhoef 815037JZTilburg
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Tilburg

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tilburg die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over hybride warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Tilburg

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2470,00€155,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5515,00€1055,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5235,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3160,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€490,00€51,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,45€8,10 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Tilburg is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte tref je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Tilburg: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Eneco, Budget Energie & Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.450 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Tilburg laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) kost je circa €3.500 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €190,00 – €500,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Tilburg. In de box hieronder tref je een lijstje met doelgerichte en voordelige maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Tilburg!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Tilburg: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Tilburg

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje lees je up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Tilburg.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, (spouw)muur, wanden, dak, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Tilburg biedt mogelijk aanvullende individuele subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tilburg kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Tilburg bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Oosterhout, Drimmelen en Goirle).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tilburg.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Tilburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tilburg?

Het energie maatwerkadvies Tilburg is een concept plan inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsadvies geeft per maatregel de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit concept plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €215,00 tot wel €345,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €275,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Tilburg te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Tilburg voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie