Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Udenhout

Besparen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Udenhout geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsrapport bekijk je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het energieplan is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je krijgt een maatwerkrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Udenhout die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-udenhout

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te minderen. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je je woning energiezuiniger maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde specialist op het gebied van energie. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Udenhout (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een deskundige energie-expert. Professionele energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is beter om meerdere offertes te zoeken van betrouwbare vakmensen. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een weergave met mogelijk interessante maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Udenhout.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en beschrijft welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Vervolgens ontvang je een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Udenhout laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Udenhout vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een objectieve expert. Het is slim om een adviesbureau uit de omgeving te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder tref je adres-informatie van professionele adviesbedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Tilburg. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
De EnergielabelmanZuringhof 1085044DGTilburg
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Udenhout

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Udenhout waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder behandelen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Udenhout

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (klik voor meer over isolatie)€2330,00€155,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6210,00€990,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4865,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2945,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€480,00€42,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €480,00€46,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Udenhout is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te selecteren. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder ontdek je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Udenhout: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, GreenChoice, Essent, Vattenfall & Vandebron, Delta, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.100 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Udenhout laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.350 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €205,00 tot €500,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Udenhout. In dit blokje kan je aan de slag met een aantal krachtige en goedkope vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Udenhout!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Udenhout: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieplan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Udenhout

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje doorzoek je een overzicht met de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Udenhout.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van vloer, (spouw)muur, ramen, gevel, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Tilburg biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tilburg zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Udenhout bekijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Berkel-Enschot, Biezenmortel en Heukelom).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tilburg.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Udenhout

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Udenhout?

Dit energie maatwerkadvies Udenhout is een document met suggesties voor het vergroenen van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke opties helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €185,00 tot en met €335,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €260,00. Het is aan te raden om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Udenhout te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de opbrengsten per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Udenhout voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie