Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heukelom

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Heukelom kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en controleert waar de kansen liggen. Het plan laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieadvies bieden ze uitgebreid de totale kosten en het rendement van de diverse investeringsopties. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel check je de investering, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Heukelom die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heukelom

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven wat je kunt doen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze vakman neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je je woning isoleren, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren specialist. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heukelom (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies bevat een weergaven van verschillende energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met EPS en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende maatwerk adviseur. Betrouwbare vakmensen kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om enkele offertes te ontvangen van erkende specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een schema met maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Heukelom.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist loopt door de woning en bekijkt welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later krijg je het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je randzaken zoals de investering, de opbrengsten en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Heukelom laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Heukelom vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke energieadviseur. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te nemen. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand lees je adres details van goede maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Oisterwijk. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
De EnergielabelmanZuringhof 1085044DGTilburg
Duurzaam met JeroenDeeststraat 25043EJTilburg
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Heukelom

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heukelom waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids noemen we de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Heukelom

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3475,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12000,00€605,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5525,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3090,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€465,00€57,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,40€7,40 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Heukelom is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder bieden we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heukelom: betaalbaar en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, GreenChoice, Essent of Powerpeers, Delta, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €4.500 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Heukelom laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.550 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 tot €375,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Heukelom. In de box hieronder vind je een overzicht met impactvolle en betaalbare duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Heukelom!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Heukelom: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur neemt de woning op en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Heukelom

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder bieden we praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Heukelom.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van ramen, gevel, dak, vloer, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Oisterwijk biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oisterwijk vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Heukelom vergelijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hooge Zwaluwe, Moergestel en Raamsdonksveer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oisterwijk.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Heukelom

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heukelom?

Dit energie maatwerkadvies Heukelom is een besparingsplan met verschillende opties voor het vergroenen van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Via dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €240,00 tot ongeveer €305,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €245,00. Wij adviseren om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Heukelom te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Heukelom voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie