Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Moergestel

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Moergestel kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies geeft inzicht in welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies vind je heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde investeringsopties. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per optie toont het rapport het financiële plaatje, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Moergestel die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-moergestel

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te drukken. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Moergestel (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geeft een schema met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van buitengevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Betrouwbare bedrijven kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Het is nuttig om meerdere offertes aan te vragen van deskundige vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Moergestel.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist neemt de woning op en onderbouwt welke potentiële maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop mailt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel lees je informatie zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Moergestel laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Moergestel vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende energie expert. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur uit de buurt te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel lees je naam + adresgegevens van goede energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Oisterwijk. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
De EnergielabelmanZuringhof 1085044DGTilburg
Duurzaam met JeroenDeeststraat 25043EJTilburg
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Moergestel

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Moergestel die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder behandelen we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen installeren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Moergestel

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1850,00€100,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6400,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5520,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3150,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€460,00€44,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1150,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Moergestel is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bieden we extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Moergestel: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Budget Energie, Essent & Delta, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.200 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Moergestel laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €4.000 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €175,00 t/m €525,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Moergestel. Hieronder vind je om die reden een schema met handige en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Moergestel!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Moergestel: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Moergestel

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder delen we handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Moergestel.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van vloer, ramen, wanden, (spouw)muur, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Oisterwijk hanteert mogelijk nog extra regionale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oisterwijk vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Moergestel vergelijken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Raamsdonksveer, Udenhout en Berkel-Enschot).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oisterwijk.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Moergestel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Moergestel?

Een energie maatwerkadvies Moergestel is een energieadvies met verschillende opties voor het energiezuinig maken van jouw huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit besparingsadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 – €320,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €230,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Moergestel te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de totale benodigde investering en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Moergestel voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie