Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oisterwijk

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oisterwijk biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en onderzoekt wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport bieden ze grondig de kosten en baten van de populaire woningaanpassingen. Het energiebesparingsadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp check je de verwachte kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Oisterwijk die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oisterwijk

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te reduceren In het plan wordt heel concreet aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken. Deze deskundige neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve adviseur. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oisterwijk (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport helpt je op weg met alle duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve adviseur. Gekwalificeerde EPA-adviseurs vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om diverse offertes op te zoeken van gekwalificeerde maatwerkadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform kom je tot een weergave met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oisterwijk.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel delen ze informatie zoals de investering, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Oisterwijk laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Oisterwijk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een objectieve specialist. Het is slim om een adviesbureau rondom je woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder check je adres-informatie van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Oisterwijk. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
De EnergielabelmanZuringhof 1085044DGTilburg
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
Duurzaam met JeroenDeeststraat 25043EJTilburg
Kruijzen Energie en TechniekNieuwlandstraat 155038SLTilburg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oisterwijk

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oisterwijk waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder delen wij de beste maatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over zonneboilers.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oisterwijk

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer over isolatie)€2475,00€180,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10400,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5065,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2895,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€350,00€48,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €455,00€43,50 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Oisterwijk is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder delen wij meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oisterwijk: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, GreenChoice, Budget Energie of Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.350 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Oisterwijk laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.850 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €165,00 – €550,00 per element.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Oisterwijk. Hieronder vind je daarom een aantal populaire en betaalbare energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Oisterwijk!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oisterwijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het rapport vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Oisterwijk

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder tref je actuele informatie de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Oisterwijk.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, gevel, ramen, wanden, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Oisterwijk biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oisterwijk vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Oisterwijk bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Geertruidenberg, Tilburg en Hilvarenbeek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oisterwijk.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Oisterwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oisterwijk?

Een energie maatwerkadvies Oisterwijk is een besparingsplan met verschillende opties voor het verduurzamen van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €245,00 tot €345,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €245,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Oisterwijk op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Oisterwijk voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie