Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hilvarenbeek

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Hilvarenbeek is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het rapport is concreet en vertelt welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het rapport onderzoek je uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de diverse energiebesparende maatregelen. Het plan is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een energieadvies met alle duurzame investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Onder andere: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over het kostenplaatje, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Hilvarenbeek die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hilvarenbeek

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te verlagen. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende energieadviseur. Professionele en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hilvarenbeek (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport bevat een weergaven van verschillende duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, isolatie van buitengevels met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een ervaren energie-specialist. Objectieve specialisten vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te ontvangen van gecertificeerde bedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je tot een schema met werkzaamheden die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hilvarenbeek.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en bekijkt welke groene maatregelen doelgericht zijn. Vervolgens krijg je een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de geschatte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hilvarenbeek laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hilvarenbeek vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde energieadviseur. Wij adviseren om een adviseur uit de buurt te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van mogelijk beschikbare maatwerkadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Hilvarenbeek. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hilvarenbeek

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hilvarenbeek die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids check je goede duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over infraroodpanelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hilvarenbeek

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1095,00€260,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4165,00€1020,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5420,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3070,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€405,00€35,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1375,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Hilvarenbeek is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder tref je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hilvarenbeek: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, GreenChoice, Budget Energie, Eneco of Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, United Consumers. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Hilvarenbeek laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.500 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €250,00 tot €375,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Hilvarenbeek. Hieronder vind je daarom een lijstje met praktische en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Hilvarenbeek!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Hilvarenbeek: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Hilvarenbeek

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder tref je nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Hilvarenbeek.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan ramen, dak, wanden, gevel, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Hilvarenbeek biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hilvarenbeek vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Hilvarenbeek vergelijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Tilburg, Goirle en Dongen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hilvarenbeek.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Hilvarenbeek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hilvarenbeek?

Een energie maatwerkadvies Hilvarenbeek is een concept plan met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport komt per maatregel met de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €175,00 t/m €305,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €230,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Hilvarenbeek op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hilvarenbeek voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie