Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Haghorst

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Haghorst geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en beoordeelt waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke keuzes het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport delen ze uitgebreid de kosten en baten van de geselecteerde maatregelen. Het plan is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een aanbevelingen-rapport met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de verwachte prijzen, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Haghorst die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-haghorst

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven wat je kunt doen, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde expert op het gebied van energie . Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Haghorst (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies bevat een weergaven van bruikbare maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitenmuren met PUR en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke adviseur. Ervaren energie specialisten kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes te vragen van onafhankelijke energieadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Haghorst.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt langs en stelt vast welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later mailt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel check je randzaken zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Haghorst laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn pand?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Haghorst vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is raadzaam om een energieadviseur uit de buurt te nemen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel bieden we adres-informatie van erkende energie adviseurs die werken in de gemeente Hilvarenbeek. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Haghorst

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Haghorst waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder behandelen we de aantrekkelijkste maatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over hybride warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Haghorst

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4390,00€405,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4340,00€895,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5460,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3200,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€60,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,95€5,70 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Haghorst is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder delen wij praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Haghorst: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Engie, Budget Energie & Delta, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.650 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Haghorst laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.400 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €165,00 – €550,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Haghorst. Hieronder vind je een schema met doelgerichte en betaalbare duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Haghorst!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Haghorst: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Haghorst

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand lees je praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Haghorst.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van gevel, vloer, ramen, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hilvarenbeek heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hilvarenbeek zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Haghorst afsluiten in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Biest-Houtakker, Oost West en Middelbeers en Esbeek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hilvarenbeek.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Haghorst

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Haghorst?

Het energie maatwerkadvies Haghorst is een adviesrapport met suggesties voor het duurzamer maken van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €185,00 – €320,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €230,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Haghorst te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Haghorst voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie resulteert in lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie