Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oost West en Middelbeers

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Oost West en Middelbeers geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en geeft een toelichting waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport onderschrijven ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de minimale prijzen, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Oost West en Middelbeers die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oost-west-en-middelbeers

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te reduceren In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven wat je kunt doen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: De maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele energiecoach / deskundige. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oost West en Middelbeers (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies helpt je op weg met diverse vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een betrouwbare energie-expert. Objectieve specialisten kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om enkele offertes op te zoeken van neutrale specialisten. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een opsomming met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Oost West en Middelbeers.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbedrijf komt op locatie en zoekt uit welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan verkrijg je een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel noteren ze randzaken zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oost West en Middelbeers laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Oost West en Middelbeers vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een deskundige maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand behandelen we gegevens van kwalitatieve energie specialisten die werken in de gemeente Oirschot. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Oost West en Middelbeers

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oost West en Middelbeers waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder check je de meest interessante maatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over aardwarmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Oost West en Middelbeers

 1. Verlaag je energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2120,00€155,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5125,00€950,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5335,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3005,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€28,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,80€6,60 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Oost West en Middelbeers is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder bieden we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Oost West en Middelbeers: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice en Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Powerpeers, Vandebron. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.350 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Oost West en Middelbeers bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) kost je circa €3.650 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €175,00 – €475,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Oost West en Middelbeers. Bijgaand delen wij een lijst met impactvolle en voordelige energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Oost West en Middelbeers!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oost West en Middelbeers: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Oost West en Middelbeers

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder delen wij een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Oost West en Middelbeers.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van gevel, (spouw)muur, wanden, ramen, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Oirschot heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oirschot zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Oost West en Middelbeers afsluiten in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Esbeek, Lage Mierde en Diessen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oirschot.
 • Je hypotheek oprekken: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Oost West en Middelbeers

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oost West en Middelbeers?

Het energie maatwerkadvies Oost West en Middelbeers is een energieplan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 – €335,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €240,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Oost West en Middelbeers aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Oost West en Middelbeers voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie