Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Diessen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Diessen zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek toont aan welke maatregelen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies onderzoek je nauwkeurig de kosten en het rendement van de diverse investeringsopties. Het plan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp vind je de geraamde kosten, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Diessen die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-diessen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te beperken. In het advies wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke energie-expert. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Diessen (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport helpt je op weg met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitengevelisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een deskundige adviseur. Deskundige energie experts check je op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om verschillende offertes te verkrijgen van BRL9500-02 gecertificeerde energie specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een overzicht van investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Diessen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist komt thuis langs en bekijkt welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan mailt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals de investering, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Diessen laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Diessen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een expert uit de omgeving te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel bieden we adres-informatie van mogelijk interessante specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Hilvarenbeek. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Diessen

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Diessen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder beschrijven we de beste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over bodem-water warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Diessen

 1. Een lagere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk meer info over isolatie)€4730,00€440,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11700,00€665,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5045,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3210,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€59,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €18,50€30,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Diessen is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder noemen we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Diessen: betaalbaar en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Budget Energie, Vattenfall, Engie of Vandebron, United Consumers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €4.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Diessen laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.100 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €230,00 t/m €525,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Diessen. Bijgaand vind je daarom een aantal doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Diessen!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Diessen: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het concept plan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Diessen

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder bespreken we bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Diessen.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, dak, wanden, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Hilvarenbeek biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hilvarenbeek zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Diessen afsluiten in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Haaren, Haghorst en Biest-Houtakker).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hilvarenbeek.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Diessen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Diessen?

Het energie maatwerkadvies Diessen is een document met suggesties voor de vergroening van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €205,00 tot €320,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Diessen op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Diessen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie