Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Biest-Houtakker

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Biest-Houtakker is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het rapport toont aan welke investeringen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In de aanbevelingen vind je in detail de kosten en baten van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsrapport is aan te raden voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp lees je de geschatte kosten, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Biest-Houtakker die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-biest-houtakker

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verlagen. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: De maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Biest-Houtakker (februari 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan bevat een weergaven van diverse duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde energieadviseur. Gediplomeerde energie adviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om verschillende offertes op te vragen van ervaren energieadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een advies met maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Biest-Houtakker.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je informatie zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Biest-Houtakker laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Biest-Houtakker vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een deskundige maatwerk-adviespartij. Het is wijs om een specialist uit jouw eigen regio te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Hilvarenbeek. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Biest-Houtakker

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Biest-Houtakker waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder vind je de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over lucht-water warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Biest-Houtakker

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk hier meer info)€1665,00€315,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10500,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5430,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2920,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€465,00€20,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €21,75€31,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Biest-Houtakker is een hele goede keuze. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder bieden we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Biest-Houtakker: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Vattenfall, GreenChoice, Essent & Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.600 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Biest-Houtakker kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een buffervat voor het water. De zonneboiler levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.400 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €190,00 – €500,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Biest-Houtakker. In dit blokje lees je een overzicht met doelgerichte en goedkope verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Biest-Houtakker!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Biest-Houtakker: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzaam je woning met subsidies in Biest-Houtakker

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Biest-Houtakker.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van ramen, (spouw)muur, dak, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in februari 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hilvarenbeek heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hilvarenbeek zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Biest-Houtakker afsluiten in februari 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Udenhout, Esbeek en Biezenmortel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hilvarenbeek.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Biest-Houtakker

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Biest-Houtakker?

Het energie maatwerkadvies Biest-Houtakker is een energieadvies met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel de investering en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €185,00 t/m €290,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €235,00. Het is verstandig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Biest-Houtakker aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het complex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met het kostenplaatje en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Biest-Houtakker voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie