Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Biezenmortel

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Biezenmortel zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en omschrijft waar de mogelijkheden liggen. Het rapport verduidelijkt welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport onderschrijven ze nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de potentiële duurzame keuzes. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een verslag met alle energiebesparende maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze check je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Biezenmortel die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-biezenmortel

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te beperken. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze professional neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een deskundige specialist. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Biezenmortel (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport geef je inzicht in uiteenlopende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gecertificeerde energie-expert. Geschikte energie experts zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om meerdere offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde adviesbedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform word je geleid naar een lijst met opties die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Biezenmortel.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De adviseur komt thuis langs en onderbouwt welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Vervolgens ontvang je een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen bekijk je eigenschappen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Biezenmortel laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Biezenmortel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gekwalificeerde adviseur. Wij adviseren om een energieadviseur uit de regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder behandelen we adres details van erkende energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Tilburg. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Biezenmortel

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Biezenmortel die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder vind je de gunstigste maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Biezenmortel

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2340,00€145,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11950,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5150,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2910,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€330,00€27,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €20,00€29,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Biezenmortel is een hele goede keuze. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte tref je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Biezenmortel: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Essent, Engie & Oxxio, Vandebron, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Biezenmortel laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.450 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €160,00 tot €500,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Biezenmortel. In het gedeelte hieronder vind je daarom een aantal populaire en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Biezenmortel!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Biezenmortel: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur bekijk het huis en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Biezenmortel

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje doorzoek je een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Biezenmortel.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van gevel, ramen, dak, wanden, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Tilburg hanteert mogelijk nog extra individuele subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tilburg kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Biezenmortel vergelijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Heukelom, Haaren en Moergestel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tilburg.
 • Laat je hypotheek aanpassen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Biezenmortel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Biezenmortel?

Een energie maatwerkadvies Biezenmortel is een besparingsrapport met aanbevelingen voor de verduurzaming van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke keuzes de meeste besparing opleveren. Middels dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €240,00 – €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Biezenmortel te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Biezenmortel voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie leidt tot lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie