Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Haaren

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Haaren kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het plan vind je grondig de initiële investering en het rendement van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het advies is geschikt voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport het budget, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Haaren die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-haaren

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verkleinen. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde energiedeskundige. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Haaren (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geeft een overzicht met bruikbare energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale energieadviseur. Deskundige adviseurs kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes aan te vragen van gecertificeerde adviesbedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een lijst met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Haaren.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist bezoekt je aan huis en berekent welke opties aan te bevelen zijn. Op basis hiervan ontvang je een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel bekijk je aspecten zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Haaren laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Haaren vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Wij adviseren om een energie-specialist rondom je woonplaats te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van mogelijk interessante adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Oisterwijk. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Haaren

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Haaren waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids noemen we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Haaren

 1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1825,00€150,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5450,00€975,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4710,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3240,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€350,00€39,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €385,00€35,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Haaren is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand bieden we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Haaren: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie en Vandebron, Delta, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.300 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Haaren bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.350 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Kies voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €170,00 t/m €550,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Haaren. Hieronder delen wij een lijstje met relevante en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Haaren!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Haaren: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het plan bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Haaren

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand doorzoek je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Haaren.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, ramen, (spouw)muur, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Oisterwijk heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Oisterwijk vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Haaren opvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Moergestel, Biest-Houtakker en Udenhout).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oisterwijk.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Haaren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Haaren?

Dit energie maatwerkadvies Haaren is een rapport met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel het kostenplaatje en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke opties helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit besparingsplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op huistype, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €240,00 – €335,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €280,00. Het is raadzaam om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Haaren aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het complex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Haaren voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie geeft een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie