Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Esbeek

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Esbeek kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies vind je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de diverse investeringsopties. Het maatwerkadvies is relevant voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een energierapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over een kostenbegroting de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Esbeek die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-esbeek

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te drukken. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en wat het rendement is. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren specialist op het gebied van energie. Deskundige en bedreven energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Esbeek (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies geef je inzicht in alle verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende adviseur. Geschikte adviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te zoeken van neutrale adviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een weergave met verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Esbeek.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en analyseert welke groene maatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Esbeek laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Esbeek vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een erkende energie expert. Het is raadzaam om een energieadviseur rondom je woonplaats te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel doorzoek je gegevens van mogelijk interessante vakmensen die actief zijn in de gemeente Hilvarenbeek. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Esbeek

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Esbeek met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids bespreken we de gunstigste maatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over water-water warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Esbeek

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2035,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4415,00€790,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5005,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3135,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€410,00€32,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €555,00€42,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Esbeek is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder vind je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Esbeek: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Essent of Vandebron, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.000 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Esbeek bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) kost je circa €3.350 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €190,00 – €400,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Esbeek. In de box hieronder tref je een aantal doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Esbeek!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Esbeek: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Esbeek

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder onderzoek je handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Esbeek.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, vloer, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Hilvarenbeek heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hilvarenbeek tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Esbeek opzoeken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Biezenmortel, Diessen en Haaren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hilvarenbeek.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Esbeek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Esbeek?

Het energie maatwerkadvies Esbeek is een besparingsplan met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit energieplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke energiebesparende maatregelen jouw woning verduurzamen. Via dit energieplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €245,00 tot ongeveer €315,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €235,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Esbeek aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Esbeek voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie