Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Goirle

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Goirle is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het advies onderschrijven ze uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de mogelijke maatregelen. Het verduurzamingsrapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een verduurzamingsplan met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze krijg je inzicht in het kostenplaatje, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Goirle die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-goirle

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te minderen. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze deskundige check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale energiedeskundige. Professionele en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Goirle (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan bevat een weergaven van innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke energie-specialist. Gediplomeerde EPA-adviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om diverse offertes te vragen van gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Goirle.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en berekent welke opties gunstig zijn. Vervolgens stuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen bekijk je details zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Goirle laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Goirle vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een expert uit de regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder vind je adresgegevens van professionele energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Goirle. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
De EnergielabelmanZuringhof 1085044DGTilburg
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
Duurzaam met JeroenDeeststraat 25043EJTilburg
Kruijzen Energie en TechniekNieuwlandstraat 155038SLTilburg
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Goirle

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Goirle waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de meest voorkomende duurzame oplossingen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over aardwarmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Goirle

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1220,00€400,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11375,00€650,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4785,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3195,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€55,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €28,50€27,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Goirle is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder bekijk je extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Goirle: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Essent, GreenChoice, Engie & Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Delta. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.650 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Goirle kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) kost je circa €3.550 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €185,00 tot €525,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Goirle. In het gedeelte hieronder delen we daarom een aantal effectieve en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Goirle!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Goirle: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Goirle

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje onderzoek je bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Goirle.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan gevel, dak, vloer, wanden, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Goirle biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goirle kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Goirle opvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Drimmelen, Geertruidenberg en Oisterwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goirle.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Goirle

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Goirle?

Het energie maatwerkadvies Goirle is een besparingsadvies met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document geeft per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit document noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. Via dit energieadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 tot €310,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €280,00. Wij adviseren om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Goirle te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners de woonwensen om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Goirle voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie