Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Riel

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Riel biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het rapport laat jouw zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een energiebesparingsadvies met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals het financiële plaatje, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Riel die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-riel

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te drukken. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een betrouwbare energie-expert. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Riel (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geef je inzicht in innovatieve maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van spouwmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde energie-specialist. Geschikte experts zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om minimaal 2 offertes te zoeken van deskundige maatwerkadviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een advies met potentiële maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Riel.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als de verwachte kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Riel laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn pand?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Riel vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare expert. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder verstrekken we contactgegevens van mogelijk interessante adviesbedrijven die diensten aanbieden in de gemeente Goirle. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
De Twee Snoeken BouwplantoetsPostelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Riel

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Riel met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids check je de meest geschikte duurzame oplossingen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over radiator isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Riel

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3600,00€455,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5670,00€820,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4605,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2940,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€320,00€28,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €32,50€33,50 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Riel is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder verstrekken we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Riel: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice & Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.350 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Riel laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.650 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €185,00 – €550,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Riel. Hieronder tref je een weergave met praktische en interessant geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Riel!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Riel: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het plan bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur analyseert de woning en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Riel

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder verstrekken we een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Riel.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van (spouw)muur, dak, ramen, vloer, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Goirle hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goirle zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Riel bekijken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Molenschot, Drunen en Hulten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goirle.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Riel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Riel?

Een energie maatwerkadvies Riel is een document met aanbevelingen voor de vergroening van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel de geschatte kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 t/m €315,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Riel te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Riel voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie