Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Molenschot

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Molenschot zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies check je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een energierapport met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in het budget, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Molenschot die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-molenschot

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verminderen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je woning isoleren, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare adviseur. Deskundige en ervaren energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Molenschot (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan helpt je op weg met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitengevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Gecertificeerde adviseurs check je op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om meerdere offertes op te vragen van objectieve bedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt.. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Molenschot.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en beschrijft welke investeringen doelgericht zijn. Niet veel later krijg je een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel lees je randzaken zoals de kosten, het rendement en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Molenschot laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Molenschot vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een betrouwbare specialist. Wij adviseren om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder doorzoek je adres details van erkende energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Gilze en Rijen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Molenschot

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Molenschot die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand vind je de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over LED-verlichting.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Molenschot

 1. Beperk de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3605,00€420,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10700,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4530,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3025,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€485,00€24,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1000,00€200,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Molenschot is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte lees je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Molenschot: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Essent, Eneco & Powerpeers, Delta, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.450 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Molenschot aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) kost je circa €4.000 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €235,00 t/m €550,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Molenschot. Bijgaand vind je een lijst met effectieve en goedkope duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Molenschot!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Molenschot: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Molenschot

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder tref je bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Molenschot.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van gevel, dak, vloer, ramen, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Gilze en Rijen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Gilze en Rijen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Molenschot bekijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Ulicoten, Hulten en Castelre).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gilze en Rijen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Molenschot

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Molenschot?

Het energie maatwerkadvies Molenschot is een adviesplan met een plan van aanpak voor de vergroening van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit energieplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €250,00 tot ongeveer €305,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €230,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Molenschot op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Molenschot voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie