Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gilze en Rijen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Gilze en Rijen geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en inspecteert wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies onderzoek je in detail de kosten en baten van de bekende energiebesparende maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een energiebesparingsadvies met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals het kostenplaatje, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Gilze en Rijen die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-gilze-en-rijen

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gilze en Rijen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies bevat een weergaven van innovatieve vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke energie-expert. Objectieve vakmensen kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om verschillende offertes te ontvangen van neutrale energie experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een overzicht van potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Gilze en Rijen.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs komt langs en analyseert welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop verstuurt hij het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je bijzonderheden als de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Gilze en Rijen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Gilze en Rijen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde vakman. Het is slim om een expert rondom je woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder doorzoek je gegevens van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Gilze en Rijen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Gilze en Rijen

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gilze en Rijen die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids check je de meest interessante maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over energiebesparende maatregelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Gilze en Rijen

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer info)€1810,00€340,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11825,00€630,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5155,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3190,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€335,00€43,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €590,00€47,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Gilze en Rijen is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder bekijk je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Gilze en Rijen: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice & Delta, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €4.650 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Gilze en Rijen kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.050 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €160,00 tot €500,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Gilze en Rijen. In de box hieronder vind je om die reden een schema met praktische en interessant geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Gilze en Rijen!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Gilze en Rijen: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Gilze en Rijen

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder doorzoek je een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Gilze en Rijen.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan gevel, dak, ramen, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Gilze en Rijen biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Gilze en Rijen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Gilze en Rijen bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Hilvarenbeek, Dongen en Alphen-Chaam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gilze en Rijen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Gilze en Rijen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gilze en Rijen?

Dit energie maatwerkadvies Gilze en Rijen is een besparingsrapport met suggesties voor het vergroenen van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel het budget en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 t/m €295,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €235,00. Het is nuttig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Gilze en Rijen te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de uiteindelijke kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Gilze en Rijen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie