Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gilze

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Gilze zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en analyseert waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies doorzoek je heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel lees je het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Gilze die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-gilze

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verminderen. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs achterhaal je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gilze (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft een overzicht met diverse verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gediplomeerde energieadviseur. Gekwalificeerde vakmensen zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om meerdere offertes op te vragen van erkende maatwerkadviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een weergave met opties die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Gilze.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie expert bezoekt je aan huis en beschrijft welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later krijg je een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel delen ze bijzonderheden als de minimale prijzen, de besparing en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Gilze laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Gilze vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele maatwerkadviseur. Het is nuttig om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder vind je gegevens van professionele energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Gilze en Rijen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Gilze

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gilze die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder beschrijven we de beste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over zuinige douchekoppen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Gilze

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3415,00€405,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5950,00€1045,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4750,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3290,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€485,00€35,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €39,50€36,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Gilze is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder behandelen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Gilze: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice en United Consumers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €4.750 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Gilze laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.650 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €155,00 – €550,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Gilze. Bijgaand vind je een overzicht met effectieve en voordelige maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Gilze!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Gilze: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsrapport toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Gilze

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand doorzoek je een overzicht met de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Gilze.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, ramen, (spouw)muur, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Gilze en Rijen biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Gilze en Rijen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Gilze afsluiten in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Rijen, Riel en Molenschot).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gilze en Rijen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Gilze

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gilze?

Het energie maatwerkadvies Gilze is een adviesplan met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €175,00 – €305,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Gilze op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het flatgebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Gilze voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een verfijnde energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie