Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rijen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Rijen kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies onderschrijven ze in detail de kosten en baten van de getoonde verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een verslag met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de verwachte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Rijen die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rijen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te minderen. In het document wordt grondig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve energiedeskundige. Deskundige en neutrale energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rijen (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport geeft een overzicht met uiteenlopende duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitengevelisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een objectieve energieadviseur. Erkende maatwerkadviesbureaus check je op Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om diverse offertes op te vragen van gekwalificeerde energie adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een overzicht van investeringen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Rijen.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs komt thuis langs en zoekt uit welke potentiële maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport details zoals een kostenbegroting, de besparing en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Rijen laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Rijen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energie expert. Het is aan te raden om een energie expert uit de regio te kiezen. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder check je contactgegevens van mogelijk beschikbare adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Gilze en Rijen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Rijen

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rijen waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de beste energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over tochtstrips.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Rijen

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk meer info over isolatie)€2025,00€200,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5535,00€670,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5245,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3085,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€27,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,25€30,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Rijen is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder delen we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rijen: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Vattenfall & Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Delta. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Rijen kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.100 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €240,00 t/m €500,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Rijen. Bijgaand vind je een weergave met relevante en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Rijen!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Rijen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Rijen

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje verstrekken we actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Rijen.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatie van ramen, dak, gevel, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Gilze en Rijen biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Gilze en Rijen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Rijen bekijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. s Gravenmoer, Molenschot en Ulicoten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gilze en Rijen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Rijen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rijen?

Dit energie maatwerkadvies Rijen is een adviesrapport met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport komt per maatregel met het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €200,00 t/m €330,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €270,00. Het is goed om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Rijen te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Rijen voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie