Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing s Gravenmoer

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies s Gravenmoer biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en omschrijft waar besparingen mogelijk zijn. Het rapport is concreet en vertelt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze overzichtelijk de kosten en baten van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het energieadvies is relevant voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een energierapport met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel check je de investering, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in s Gravenmoer die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-s-gravenmoer

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te drukken. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach komt op locatie langs om kennis te maken. Deze expert analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren adviseur. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in s Gravenmoer (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geeft een overzicht met verschillende energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), gevelisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een erkende adviseur. Gediplomeerde energieadviseurs zijn te vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om diverse offertes te verkrijgen van deskundige energie experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je uiteindelijk tot een opsomming met investeringen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in s Gravenmoer.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en calculeert welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze bijzonderheden als de minimale prijzen, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in s Gravenmoer laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur s Gravenmoer vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Het is goed om een energie-specialist rondom je woonplaats te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder check je naam + adresgegevens van erkende vakmensen die actief zijn in de gemeente Dongen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van s Gravenmoer

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in s Gravenmoer waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids delen wij goede duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over woning ventilatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in s Gravenmoer

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3560,00€385,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11200,00€630,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5030,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2855,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€485,00€20,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €39,00€37,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in s Gravenmoer is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand bieden we extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp s Gravenmoer: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Eneco & Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Delta, Oxxio. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.950 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in s Gravenmoer laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. De zonneboiler genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.400 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €250,00 t/m €500,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in s Gravenmoer. Bijgaand vind je daarom een lijst met krachtige en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in s Gravenmoer!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel s Gravenmoer: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in s Gravenmoer

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder onderzoek je bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in s Gravenmoer.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, vloer, wanden, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Dongen biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dongen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening s Gravenmoer aanvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Lage Mierde, Ulicoten en Hooge Mierde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dongen.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in s Gravenmoer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing s Gravenmoer?

Het energie maatwerkadvies s Gravenmoer is een advies met tips en aanbevelingen voor de vergroening van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 t/m €305,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €270,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in s Gravenmoer te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau vraagt bewoners naar de woonwensen om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in s Gravenmoer voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie