Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dongen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Dongen biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en verkent waar de kansen liggen. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsplan doorzoek je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een verslag met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel lees je het kostenplaatje, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Dongen die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-dongen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verminderen. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale energiedeskundige. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dongen (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport geeft een overzicht met bruikbare energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Betrouwbare EPA-adviseurs zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om verschillende offertes te verkrijgen van erkende adviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een weergave met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Dongen.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en onderbouwt welke opties gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Dongen laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Dongen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een neutrale adviseur. Het is aan te raden om een energie expert uit de omgeving te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel doorzoek je naam + adresgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Dongen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Dongen

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dongen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids delen we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over CV-ketels.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Dongen

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer over isolatie)€2415,00€140,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11475,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5155,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3205,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€340,00€38,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,90€5,60 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Dongen is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder check je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Dongen: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Engie, Essent of Vandebron, Powerpeers, Delta, Oxxio, United Consumers. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.150 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Dongen laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.150 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €250,00 t/m €425,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Dongen. In dit blokje lees je een lijst met doelgerichte en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Dongen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Dongen: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur neemt de woning op en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Dongen

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand verstrekken we actuele informatie de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Dongen.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan wanden, vloer, (spouw)muur, dak, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Dongen heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dongen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Dongen afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Goirle, Oisterwijk en Baarle-Nassau).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dongen.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Dongen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dongen?

Dit energie maatwerkadvies Dongen is een adviesplan met verschillende opties voor de vergroening van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met het budget en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, oppervlakte en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €215,00 tot en met €335,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €265,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Dongen te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de uiteindelijke kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Dongen voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie