Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Baarle-Nassau

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Baarle-Nassau kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsrapport check je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de uitgezochte investeringsopties. Het aanbevelingen-rapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een advies met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per keuze toont het rapport de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Baarle-Nassau die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-baarle-nassau

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verminderen. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde expert. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Baarle-Nassau (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies biedt een lijst met diverse duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitenmuurisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een ervaren energie-specialist. Betrouwbare experts check je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om diverse offertes te vragen van neutrale energie adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Baarle-Nassau.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop mailt hij een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport randzaken zoals de verwachte kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Baarle-Nassau laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Baarle-Nassau vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde adviseur. Het is nuttig om een adviesbedrijf uit de omgeving te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel delen we contactgegevens van mogelijk beschikbare energieadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Baarle-Nassau. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Baarle-Nassau

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Baarle-Nassau met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder introduceren we de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over ventileren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Baarle-Nassau

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer info)€2345,00€130,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11900,00€705,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4855,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3330,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€430,00€21,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,25€32,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Baarle-Nassau is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder bekijk je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Baarle-Nassau: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Essent, Budget Energie of Vandebron, United Consumers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Baarle-Nassau laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.400 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 t/m €400,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Baarle-Nassau. In dit blokje delen we daarom een overzicht met krachtige en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Baarle-Nassau!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Baarle-Nassau: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Baarle-Nassau

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder vind je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Baarle-Nassau.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van ramen, (spouw)muur, dak, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Baarle-Nassau biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Baarle-Nassau zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Baarle-Nassau gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Oisterwijk, Hilvarenbeek en Gilze en Rijen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Baarle-Nassau.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Baarle-Nassau

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Baarle-Nassau?

Een energie maatwerkadvies Baarle-Nassau is een plan met concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies biedt per maatregel de geraamde kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met huistype, oppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €210,00 – €340,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Baarle-Nassau op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Baarle-Nassau voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie