Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Castelre

De hoogte van de energierekening beperken? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Castelre is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en inspecteert de diverse opties. Het energieadvies geeft inzicht in welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan doorzoek je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de bekende maatregelen. Het advies is aan te raden voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Onder andere: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Castelre die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-castelre

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale energieadviseur. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Castelre (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport bevat een weergaven van uiteenlopende duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het verhogen van de isolatiewaarde van gevels en het toepassen van zonnecellen. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energie-specialist. Professionele specialisten vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is slim om 2 of 3 offertes te zoeken van deskundige bedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een overzicht van duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Castelre.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De adviseur komt thuis langs en checkt welke duurzaamheidsmaatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen noteren ze bijzonderheden als de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Castelre laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Castelre vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde expert. Het is verstandig om een adviesbedrijf uit de omgeving te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. Bijgaand check je gegevens van professionele experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Baarle-Nassau. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Castelre

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Castelre die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand check je de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over radiatorfolie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Castelre

 1. Verlaag je energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3565,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4715,00€705,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5395,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3350,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€380,00€51,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1175,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Castelre is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder lees je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Castelre: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Essent, GreenChoice, Eneco of Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.350 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Castelre aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.000 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €170,00 tot €550,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Castelre. In het gedeelte hieronder vind je een weergave met belangrijke en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Castelre!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Castelre: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Castelre

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder doorzoek je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Castelre.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van ramen, wanden, dak, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Baarle-Nassau biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Baarle-Nassau kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Castelre opzoeken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Hulsel, Rijen en s Gravenmoer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Baarle-Nassau.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Castelre

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Castelre?

Het energie maatwerkadvies Castelre is een adviesplan met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van een huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel de kosten en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €175,00 tot wel €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Het is aan te raden om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Castelre te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het complex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Castelre voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie