Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hulsel

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Hulsel zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en bekijkt wat er mogelijk is. Het energieplan verduidelijkt welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het plan check je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de bekende energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je meer info vinden over de minimale prijzen, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hulsel die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hulsel

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te verkleinen. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige energieadviseur. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hulsel (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan bevat een weergaven van alle maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van gevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Erkende EPA-adviseurs kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is goed om enkele offertes te zoeken van neutrale maatwerkadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een schema met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hulsel.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs neemt de woning op en bekijkt welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later ontvang je een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen noteren ze kenmerken zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hulsel laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Hulsel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een ervaren expert. Het is aan te bevelen om een specialist nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Reusel-De Mierden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hoppenbrouwers Techniek B.V.Kreitenmolenstraat 2015071NDUdenhout
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Green Energy BrabantBereklauw 335071HBUdenhout
woningprestatieDe Werft 75066MNMoergestel
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Hulsel

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hulsel waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder vind je de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over HR-ketels.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hulsel

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3525,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4665,00€595,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4745,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2875,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€465,00€50,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €475,00€49,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Hulsel is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder check je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hulsel: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Essent, Vattenfall & Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Delta. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.250 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Hulsel aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.400 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €210,00 t/m €425,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Hulsel. Hieronder vind je daarom een lijst met handige en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Hulsel!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Hulsel: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het concept plan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur komt je huis en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hulsel

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hulsel.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van dak, wanden, ramen, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Reusel-De Mierden heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Reusel-De Mierden zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Hulsel opzoeken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Oost West en Middelbeers, s Gravenmoer en Lage Mierde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Reusel-De Mierden.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Hulsel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hulsel?

Een energie maatwerkadvies Hulsel is een adviesrapport met verschillende opties voor de vergroening van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel de kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 t/m €350,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €270,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Hulsel op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het complex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hulsel voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie resulteert in lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie