Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Reusel-De Mierden

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Reusel-De Mierden zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en onderzoekt de diverse opties. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke aanbevelingen passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het aanbevelingen-rapport bekijk je gedetailleerd de kosten en het rendement van de bekende maatregelen. Het maatwerkadvies is bedoeld voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een rapport met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de investering, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Reusel-De Mierden die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-reusel-de-mierden

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te reduceren In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om kennis te maken. Deze persoon check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met maatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Reusel-De Mierden (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan geeft een schema met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een objectieve energieadviseur. Professionele EPA-adviseurs kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om meerdere offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een opsomming met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Reusel-De Mierden.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt langs en onderbouwt welke opties doelgericht zijn. Op basis hiervan verkrijg je een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel bekijk je bijzonderheden als de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Reusel-De Mierden laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woning?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Reusel-De Mierden vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energie specialist. Het is slim om een adviseur uit de omgeving te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder bieden we adres details van kwalitatieve energie specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Reusel-De Mierden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HE DesignsDe Smis 165534BCNetersel
HERE Vastgoed Management B.V.Loonderweg 195581JAWaalre
Lyfe.nuWillibrorduslaan 975581GCWaalre
Eante B.V.Muggenhol 21 C5509LMVeldhoven
Pathos ZorgProvincialeweg 1075503HCVeldhoven
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Reusel-De Mierden

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Reusel-De Mierden die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand introduceren we de meest geschikte duurzame oplossingen voor je pand. Check ook meer informatie over HR-ketels.

Het comfort van een energiezuinige woning in Reusel-De Mierden

 1. Een gunstigere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1600,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4510,00€905,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5090,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3125,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€310,00€32,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,40€7,60 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Reusel-De Mierden is een slimme investering. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder behandelen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Reusel-De Mierden: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Engie, Vattenfall, GreenChoice of Vandebron, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Delta. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.750 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Reusel-De Mierden laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.500 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 – €400,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Reusel-De Mierden. In de box hieronder tref je een schema met impactvolle en betaalbare energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Reusel-De Mierden!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Reusel-De Mierden: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Reusel-De Mierden

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand delen we bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Reusel-De Mierden.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, wanden, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Reusel-De Mierden biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Reusel-De Mierden kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Reusel-De Mierden aanvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Veldhoven, Eersel en Valkenswaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Reusel-De Mierden.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Reusel-De Mierden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Reusel-De Mierden?

Een energie maatwerkadvies Reusel-De Mierden is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel het kostenplaatje en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit besparingsrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 – €310,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €235,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Reusel-De Mierden te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Reusel-De Mierden voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie