Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eersel

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Eersel zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energiebesparingsadvies doorzoek je grondig de initiële investering en het rendement van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Het advies is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een energieadvies met alle investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel lees je de geraamde kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Eersel die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-eersel

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te reduceren In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze vakman check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: De maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eersel (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies bevat een weergaven van bruikbare maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gecertificeerde adviseur. Erkende energie experts zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om enkele offertes te ontvangen van onafhankelijke adviesbedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo precies als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Eersel.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en inspecteert welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je bijzonderheden als de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Eersel laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Eersel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve maatwerk-adviespartij. Het is verstandig om een expert uit de buurt te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van mogelijk interessante experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Eersel. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Eante B.V.Muggenhol 21 C5509LMVeldhoven
HE DesignsDe Smis 165534BCNetersel
HERE Vastgoed Management B.V.Loonderweg 195581JAWaalre
Pathos ZorgProvincialeweg 1075503HCVeldhoven
Energielabel MeierijstadHulst 215492SBSint-Oedenrode
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Eersel

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eersel met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over zonneboiler.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Eersel

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1650,00€125,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11850,00€775,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5380,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2845,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€31,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €520,00€49,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Eersel is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand vind je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eersel: betaalbaar en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Engie, Essent en Vandebron, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.500 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Eersel laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.800 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €165,00 tot €525,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Eersel. Onderstaand delen wij een schema met impactvolle en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Eersel!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Eersel: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit advies toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Eersel

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder tref je actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Eersel.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, gevel, wanden, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Eersel heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eersel zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Eersel bekijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Land van Cuijk, Meierijstad en Bladel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eersel.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Eersel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eersel?

Een energie maatwerkadvies Eersel is een adviesrapport inclusief suggesties voor het vergroenen van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport biedt per maatregel het financiële plaatje en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsrapport vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €235,00 tot €300,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Eersel te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Eersel voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie draagt bij aan een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie