Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Land van Cuijk

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Land van Cuijk kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het rapport laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen delen ze gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp check je de minimale prijzen, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Land van Cuijk die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-land-van-cuijk

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te drukken. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en wat het rendement is. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken. Deze professional neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare adviseur. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Land van Cuijk (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geeft een overzicht met uiteenlopende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van gevels en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke energieadviseur. Objectieve adviseurs kan je vergelijken op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om verschillende offertes te ontvangen van gediplomeerde maatwerkadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met verduurzamingsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Land van Cuijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke groene maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop verkrijg je een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel delen ze randzaken zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Land van Cuijk laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Land van Cuijk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige adviseur. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel tref je adres-informatie van goede energie specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Land van Cuijk. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Tritium Advies B.V.Veldweg 115447BHRijkevoort
EPA-expert DalinghausHoofdstraat 615461JDVeghel
Energielabel MeierijstadHulst 215492SBSint-Oedenrode
Lamers en Visser BouwmanagementKerkenhuisweg 205435PASint Agatha
G.M.J. BeekmansTuinstraat 85427PRBoekel
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Land van Cuijk

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Land van Cuijk die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids introduceren we de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over bodem-water warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Land van Cuijk

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1840,00€125,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10150,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5295,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3000,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€490,00€47,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1175,00€200,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Land van Cuijk is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder delen we praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Land van Cuijk: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Essent of United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.450 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Land van Cuijk laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.250 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 – €450,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Land van Cuijk. Bijgaand lees je een lijst met impactvolle en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Land van Cuijk!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Land van Cuijk: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Land van Cuijk

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder bespreken we een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Land van Cuijk.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van vloer, dak, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Land van Cuijk heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Land van Cuijk kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Land van Cuijk afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Maashorst, Gemert-Bakel en Meierijstad).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Land van Cuijk.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Land van Cuijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Land van Cuijk?

Een energie maatwerkadvies Land van Cuijk is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit besparingsplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit besparingsrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €200,00 tot €290,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Land van Cuijk te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Land van Cuijk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie