Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gemert-Bakel

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Gemert-Bakel biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en beoordeelt waar de kansen liggen. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het rapport onderzoek je in detail de kosten en het rendement van de bekende investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is geschikt voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport de kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Gemert-Bakel die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-gemert-bakel

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minderen. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze professional neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome energiecoach / deskundige. Deskundige en neutrale energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gemert-Bakel (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies geeft een overzicht met verschillende duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verbeteren van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve energieadviseur. Gediplomeerde bedrijven kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om meerdere offertes te verkrijgen van betrouwbare adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Gemert-Bakel.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau bezoekt je aan huis en checkt welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Op basis hiervan mailt hij een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Gemert-Bakel laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Gemert-Bakel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Wij adviseren om een adviseur uit de regio te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder doorzoek je adres details van erkende energieadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Gemert-Bakel. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
KoBaalSchepel 385406CBUden
G.M.J. BeekmansTuinstraat 85427PRBoekel
Lamers en Visser BouwmanagementKerkenhuisweg 205435PASint Agatha
CinergizeStatendaalder 25406BZUden
BouwIQLangspoor 195404JCUden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Gemert-Bakel

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gemert-Bakel die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder behandelen we de gunstigste maatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over lucht-water warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Gemert-Bakel

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1865,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4355,00€565,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5135,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3285,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€400,00€20,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1000,00€190,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Gemert-Bakel is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte verstrekken we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Gemert-Bakel: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Vattenfall, Essent, Budget Energie & United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €4.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Gemert-Bakel aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.400 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €205,00 t/m €475,00 per element.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Gemert-Bakel. In de box hieronder vind je een weergave met relevante en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Gemert-Bakel!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Gemert-Bakel: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het adviesplan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Gemert-Bakel

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder doorzoek je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Gemert-Bakel.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van vloer, (spouw)muur, ramen, wanden, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Gemert-Bakel heeft mogelijk verschillende regionale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Gemert-Bakel zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Gemert-Bakel afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Oss, Bernheze en Boekel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Gemert-Bakel.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Gemert-Bakel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gemert-Bakel?

Het energie maatwerkadvies Gemert-Bakel is een advies met een plan van aanpak voor de verduurzaming van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 tot en met €315,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €260,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Gemert-Bakel te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Gemert-Bakel voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie