Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bernheze

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Bernheze biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het rapport bekijk je uitgebreid de totale kosten en het rendement van de bekende woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een verslag met alle investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per keuze krijg je inzicht in de geraamde kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bernheze die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-bernheze

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te beperken. In het advies wordt grondig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met daarin energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale energie-expert. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bernheze (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport biedt een lijst met innovatieve vergroeningsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met steenwol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare maatwerk adviseur. Professionele energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om enkele offertes op te zoeken van ervaren energie specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Bernheze.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur komt thuis langs en inspecteert welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Vervolgens ontvang je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport details zoals de investering, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bernheze laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Bernheze vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde energie expert. Het is goed om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel tref je naam + adresgegevens van professionele adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Bernheze. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ARE BouwtechniekMeerweg 245384SJHeesch
qlimaat.nuCellostraat 685402AEUden
Kima ConsultancyStadrijk 1015403NHUden
Bouwburo CobussenVoermanstraat 15375CAReek
Eigen huis en labelArnoud van Gelderweg 435361CTGrave
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Bernheze

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bernheze waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder delen we de beste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Bernheze

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€2070,00€325,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11075,00€715,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5440,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2920,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€425,00€27,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,70€6,05 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Bernheze is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder verstrekken we meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Bernheze: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, GreenChoice, Engie, Budget Energie of United Consumers, Delta, Vandebron, Powerpeers, Oxxio. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.250 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Bernheze laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.700 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €230,00 tot €550,00 per paneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Bernheze. Bijgaand vind je om die reden een overzicht met populaire en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Bernheze!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Bernheze: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het rapport geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Bernheze

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand doorzoek je bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Bernheze.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan ramen, gevel, dak, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Bernheze heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bernheze vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Bernheze gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Zaltbommel, Maasdriel en Maashorst).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bernheze.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Bernheze

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bernheze?

Dit energie maatwerkadvies Bernheze is een adviesplan met concrete maatregelen voor de verduurzaming van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. Via dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot ongeveer €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Wij adviseren om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Bernheze te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het gebouw groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Bernheze voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie