Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Maashorst

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Maashorst zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies onderzoek je grondig de totale kosten en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het verduurzamingsrapport is ontworpen voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Maashorst die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-maashorst

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minimaliseren. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige adviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Maashorst (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van voorzetwandisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Gekwalificeerde adviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is nuttig om verschillende offertes te zoeken van objectieve specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een overzicht van verduurzamingsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Maashorst.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf komt thuis langs en analyseert welke energiebesparende maatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Maashorst laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Maashorst vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele adviseur. Het is beter om een energieadviseur uit de regio te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand lees je contactgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Maashorst. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
KoBaalSchepel 385406CBUden
G.M.J. BeekmansTuinstraat 85427PRBoekel
Lamers en Visser BouwmanagementKerkenhuisweg 205435PASint Agatha
CinergizeStatendaalder 25406BZUden
BouwIQLangspoor 195404JCUden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Maashorst

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Maashorst waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Maashorst

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3440,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4120,00€605,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5380,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2970,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€375,00€29,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €31,50€31,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Maashorst is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand bekijk je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Maashorst: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, Eneco, GreenChoice en Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.250 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Maashorst bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.500 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €215,00 – €475,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Maashorst. In het gedeelte hieronder tref je een lijst met belangrijke en gunstig geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Maashorst!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Maashorst: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Maashorst

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder delen wij handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Maashorst.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, wanden, vloer, ramen, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Maashorst biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Maashorst tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Maashorst opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Maasdriel, Oss en Gemert-Bakel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Maashorst.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Maashorst

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Maashorst?

Het energie maatwerkadvies Maashorst is een concept plan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het plan onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het type woning, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 tot €305,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Maashorst te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Maashorst voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie