Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oss

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oss is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en analyseert de verschillende optie. Het energieplan stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan bekijk je uitgebreid de totale kosten en het rendement van de verschillende maatregelen. Het rapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een rapport met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in een kostenbegroting de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oss die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oss

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te reduceren In het document wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze adviseur check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met daarin energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale energiedeskundige. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oss (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft een overzicht met innovatieve energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gediplomeerde energie-specialist. Betrouwbare energieadviseurs check je op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om enkele offertes op te vragen van deskundige adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met investeringen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oss.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een energieadviseurs neemt de woning op en onderbouwt welke investeringen hun doel goed bereiken. Kort hierop stuurt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oss laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Oss vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde specialist. Het is aan te raden om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel verstrekken we namen en adressen van kwalitatieve bedrijven die actief zijn in de gemeente Oss. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Aarts EnergielabelSecr Schokkerstraat 35324EPAmmerzoden
Toevast B.V.Spaanderstraat 185348LAOss
Van Lanen woningadviesAdelaar 1175348EJOss
Walter Kooijman beheer en adviesWaaldijk 1655306ABBrakel
VDG EnergieCitadel 735301JHZaltbommel
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Oss

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oss met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand bespreken we de gunstigste maatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen opbrengst.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Oss

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4275,00€495,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10675,00€760,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4935,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3250,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€480,00€50,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €390,00€44,50 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Oss is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies te kiezen. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder check je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Oss: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, GreenChoice, Budget Energie & United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.950 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Oss kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.850 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €225,00 t/m €525,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Oss. Bijgaand check je een aantal krachtige en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Oss!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Oss: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Oss

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder lees je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Oss.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van wanden, (spouw)muur, gevel, dak, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Oss heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oss tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Oss afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Boxtel, Zaltbommel en Bernheze).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oss.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Oss

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oss?

Het energie maatwerkadvies Oss is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de kosten en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €235,00 tot ongeveer €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €245,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oss te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Oss voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie resulteert in lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie