Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Boxtel

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Boxtel biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en inspecteert de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies delen ze heel specifiek de kosten en het rendement van de bekende investeringskeuzes. Het energierapport is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een aanbevelingen-rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals het budget, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Boxtel die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-boxtel

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het plan wordt nauwkeurig omschreven wat je kunt doen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Boxtel (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan bevat een weergaven van uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, isolatie van buitengevels met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk adviseur. Erkende maatwerkadviseurs kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes aan te vragen van onafhankelijke energie adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees heel concreet. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een overzicht van maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Boxtel.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en stelt vast welke werkzaamheden het meest effectief zijn. Vervolgens mailt hij een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport details zoals de uiteindelijke kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Boxtel laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Boxtel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een objectieve maatwerkadviseur. Wij adviseren om een specialist rondom je woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve adviesbedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Boxtel. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Haaren Holding B.V.Berkenheuveldreef 115263ENVught
VDG EnergieCitadel 735301JHZaltbommel
Walter Kooijman beheer en adviesWaaldijk 1655306ABBrakel
ER design2buildLangedam 325262PHVught
Energielabel ExpertHaverhoeve 215262NSVught
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Boxtel

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Boxtel waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand noemen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over spouwmuurisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Boxtel

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2180,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4170,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5240,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3015,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€305,00€55,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1125,00€190,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Boxtel is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder noemen we praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Boxtel: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco en Vandebron, Oxxio, United Consumers, Delta, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.450 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Boxtel laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.550 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €225,00 – €500,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Boxtel. Onderstaand delen wij een weergave met impactvolle en niet al te dure duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Boxtel!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Boxtel: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Boxtel

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand check je praktische informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Boxtel.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, dak, gevel, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Boxtel heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Boxtel vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Boxtel aanvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Heusden, Vught en Zaltbommel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Boxtel.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Boxtel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Boxtel?

Een energie maatwerkadvies Boxtel is een besparingsadvies met aanbevelingen voor het duurzamer maken van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met de investering en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van woningtype, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 t/m €350,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €235,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Boxtel op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Boxtel voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie