Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vught

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Vught biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en onderzoekt wat de opties zijn. Het energierapport stelt bloot welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies bekijk je uitgebreid de kosten en baten van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkrapport is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je een kostenbegroting wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Vught die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-vught

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te verlagen. In het document wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare expert op het gebied van energie . Deskundige en ervaren energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vught (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport helpt je op weg met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een objectieve energie-expert. Professionele energieadviseurs check je op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om minimaal 2 offertes op te vragen van neutrale energie experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met opties die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Vught.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur komt langs en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je eigenschappen zoals de investering, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Vught laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Vught vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve expert. Het is raadzaam om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Hieronder verstrekken we adres-informatie van mogelijk interessante energieadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Vught. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EPA Energie AdviesSteenweg 195261CXVught
E-Label BrabantDovenetelstraat 385262DDVught
Energielabel ExpertHaverhoeve 215262NSVught
Heijmans Utiliteit Metaal B.V.Graafsebaan 655248JTRosmalen
RO-OD projectenPettelaarseweg 2785216BZs-Hertogenbosch
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Vught

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vught die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder vind je goede duurzame oplossingen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over isolatieglas.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Vught

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3510,00€445,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10575,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4610,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2855,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€435,00€30,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1125,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Vught is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder bieden we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Vught: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Engie & Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.550 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Vught laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.900 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 tot €400,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Vught. Hieronder tref je een schema met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Vught!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Vught: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en berekent de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Vught

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Vught.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan ramen, (spouw)muur, vloer, gevel, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Vught heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vught zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Vught vergelijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Loon op Zand, s-Hertogenbosch en Sint-Michielsgestel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vught.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Vught

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vught?

Dit energie maatwerkadvies Vught is een plan inclusief suggesties voor het duurzamer maken van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel de geraamde kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit energieadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 – €345,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Vught te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Vught voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie geeft lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie