Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Cromvoirt

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Cromvoirt is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en test wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke opties een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport tref je in detail de initiële investering en het rendement van de getoonde investeringsopties. Het plan is relevant voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een verduurzamingsplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de minimale prijzen, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Cromvoirt die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-cromvoirt

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde energie-expert. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Cromvoirt (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het toepassen van gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare adviseur. Gecertificeerde vakmensen zijn te vinden op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om diverse offertes aan te vragen van objectieve experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een complete samenvatting met opties die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Cromvoirt.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verkrijg je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen lees je details zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Cromvoirt laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Cromvoirt vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is goed om een energieadviseur rondom je woonplaats te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder check je adresgegevens van professionele maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Vught. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Haaren Holding B.V.Berkenheuveldreef 115263ENVught
VDG EnergieCitadel 735301JHZaltbommel
Walter Kooijman beheer en adviesWaaldijk 1655306ABBrakel
ER design2buildLangedam 325262PHVught
Energielabel ExpertHaverhoeve 215262NSVught
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Cromvoirt

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Cromvoirt met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder check je goede verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Cromvoirt

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1675,00€105,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12050,00€645,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4970,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3230,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€460,00€42,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1250,00€175,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Cromvoirt is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies te selecteren. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder lees je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Cromvoirt: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Essent en Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.150 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Cromvoirt laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.350 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €250,00 – €375,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Cromvoirt. In het gedeelte hieronder lees je een weergave met impactvolle en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Cromvoirt!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Cromvoirt: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Cromvoirt

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand tref je bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Cromvoirt.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, wanden, ramen, dak, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Vught heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vught vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Cromvoirt afsluiten in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Herpt, Helvoirt en Oudheusden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vught.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Cromvoirt

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Cromvoirt?

Dit energie maatwerkadvies Cromvoirt is een plan met een plan van aanpak voor de vergroening van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel een kostenbegroting en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit concept plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, oppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot wel €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €240,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Cromvoirt op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Cromvoirt voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie