Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Helvoirt

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Helvoirt biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en test wat de mogelijkheden zijn. Het plan geeft inzicht in welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport doorzoek je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de getoonde investeringsopties. Het verduurzamingsrapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Helvoirt die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-helvoirt

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te verminderen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke adviseur. Deskundige en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Helvoirt (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document biedt een lijst met innovatieve maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitengevels en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele maatwerk adviseur. Erkende maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om diverse offertes te ontvangen van erkende adviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een advies met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Helvoirt.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist komt bij je thuis en bekijkt welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen krijg je een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als de verwachte prijzen, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Helvoirt laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Helvoirt vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energie expert. Het is goed om een energieadviseur rondom je woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder check je contactgegevens van goede energie experts die diensten aanbieden in de gemeente Vught. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Haaren Holding B.V.Berkenheuveldreef 115263ENVught
VDG EnergieCitadel 735301JHZaltbommel
Walter Kooijman beheer en adviesWaaldijk 1655306ABBrakel
ER design2buildLangedam 325262PHVught
Energielabel ExpertHaverhoeve 215262NSVught
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Helvoirt

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Helvoirt die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand vind je goede verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Helvoirt

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1860,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5450,00€830,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5045,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3085,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€490,00€20,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €25,50€34,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Helvoirt is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte bekijk je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Helvoirt: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Essent & Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Delta, Oxxio. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Helvoirt bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.850 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €210,00 t/m €375,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Helvoirt. Hieronder delen wij een lijst met effectieve en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Helvoirt!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Helvoirt: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het document geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Helvoirt

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand kan je aan de slag met nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Helvoirt.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Vught heeft mogelijk verschillende individuele subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Vught zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Helvoirt gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Oudheusden, Den Dungen en Berlicum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Vught.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Helvoirt

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Helvoirt?

Het energie maatwerkadvies Helvoirt is een adviesrapport met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel de investering en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 tot wel €340,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Helvoirt te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Helvoirt voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie