Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Den Dungen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Den Dungen kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies is concreet en vertelt welke opties een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport bieden ze overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een verslag met alle maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Den Dungen die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-den-dungen

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verlagen. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele expert. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Den Dungen (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Erkende energie adviseurs check je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes op te zoeken van objectieve vakmensen. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een lijst met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Den Dungen.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en onderbouwt welke opties het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel delen ze aspecten zoals de minimale prijzen, de besparing en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Den Dungen laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Den Dungen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een deskundige energie specialist. Het is goed om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand check je adres details van betrouwbare adviesbureaus die werken in de gemeente Sint-Michielsgestel. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Haaren Holding B.V.Berkenheuveldreef 115263ENVught
VDG EnergieCitadel 735301JHZaltbommel
Walter Kooijman beheer en adviesWaaldijk 1655306ABBrakel
ER design2buildLangedam 325262PHVught
Energielabel ExpertHaverhoeve 215262NSVught
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Den Dungen

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Den Dungen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids bieden we informatie rondom de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over bodem-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Den Dungen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer over isolatie)€2350,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5845,00€775,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5425,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3160,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€420,00€45,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €625,00€44,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Den Dungen is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte delen wij extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Den Dungen: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Essent, Engie, Vattenfall en Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €4.900 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Den Dungen bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.950 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €160,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Den Dungen. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een lijstje met impactvolle en goedkope energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Den Dungen!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Den Dungen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Den Dungen

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder vind je praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Den Dungen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, wanden, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Sint-Michielsgestel biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Sint-Michielsgestel vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Den Dungen opvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Berlicum, Gemonde en Cromvoirt).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sint-Michielsgestel.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Den Dungen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Den Dungen?

Een energie maatwerkadvies Den Dungen is een besparingsadvies met concrete maatregelen voor de vergroening van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €225,00 tot €310,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €250,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Den Dungen te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Den Dungen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een optimale energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie