Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gemonde

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp kiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Gemonde kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en deelt waar de kansen liggen. Het rapport laat woningeigenaren zien welke maatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan bekijk je uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de populaire woningaanpassingen. Het plan is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een advies met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel toont het rapport het budget, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Gemonde die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-gemonde

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te drukken. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare expert. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gemonde (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport helpt je op weg met bruikbare duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van gevels en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve energieadviseur. Objectieve energie experts kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes op te vragen van erkende maatwerkadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een lijst met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Gemonde.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en bekijkt welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens verstuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag informatie zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Gemonde laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Gemonde vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale adviseur. Het is verstandig om een adviesbureau uit de buurt te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Sint-Michielsgestel. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Haaren Holding B.V.Berkenheuveldreef 115263ENVught
VDG EnergieCitadel 735301JHZaltbommel
Walter Kooijman beheer en adviesWaaldijk 1655306ABBrakel
ER design2buildLangedam 325262PHVught
Energielabel ExpertHaverhoeve 215262NSVught
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Gemonde

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gemonde waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids bieden we informatie rondom de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over hybride warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Gemonde

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer over isolatie)€4700,00€475,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11150,00€625,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5175,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2920,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€485,00€32,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,50€29,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Gemonde is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand behandelen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Gemonde: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Vattenfall & Delta, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €5.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Gemonde bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.150 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €230,00 t/m €400,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Gemonde. In dit blokje verstrekken we een aantal populaire en voordelige verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Gemonde!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Gemonde: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Gemonde

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand doorzoek je actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Gemonde.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van vloer, gevel, dak, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Sint-Michielsgestel biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sint-Michielsgestel tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Gemonde aanvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Cromvoirt, Esch en Helvoirt).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sint-Michielsgestel.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Gemonde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gemonde?

Het energie maatwerkadvies Gemonde is een rapport inclusief suggesties voor het vergroenen van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit besparingsrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €225,00 t/m €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Gemonde te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het complex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de totale terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Gemonde voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie