Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Berlicum

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Berlicum kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en test waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies doorzoek je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport met aanbevelingen is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een energierapport met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Berlicum die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-berlicum

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verminderen. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle maatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome adviseur. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Berlicum (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van spouwmuurisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale energie-expert. Gecertificeerde bedrijven zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om meerdere offertes aan te vragen van erkende adviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een lijst met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Berlicum.

 4. Het energierapport doornemen

  Een adviseur loopt door de woning en analyseert welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan ontvang je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Berlicum laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Berlicum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een deskundige energie specialist. Wij adviseren om een adviesbureau uit de omgeving te zoeken Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel delen we adres-informatie van erkende energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Sint-Michielsgestel. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Heijmans Utiliteit Metaal B.V.Graafsebaan 655248JTRosmalen
EPA Energie AdviesSteenweg 195261CXVught
E-Label BrabantDovenetelstraat 385262DDVught
RO-OD projectenPettelaarseweg 2785216BZs-Hertogenbosch
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Berlicum

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Berlicum waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand delen wij de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-lucht warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Berlicum

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (lees meer over isolatie)€1205,00€350,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5580,00€550,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4990,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3240,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€380,00€27,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €27,50€37,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Berlicum is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder delen wij praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Berlicum: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Essent, GreenChoice en Delta, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.100 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Berlicum aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het systeem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.100 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €205,00 tot €425,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Berlicum. Bijgaand lees je een weergave met handige en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Berlicum!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Berlicum: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Berlicum

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje doorzoek je een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Berlicum.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, ramen, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Sint-Michielsgestel biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sint-Michielsgestel kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Berlicum gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Heesbeen, Cromvoirt en Herpt).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sint-Michielsgestel.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Berlicum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Berlicum?

Dit energie maatwerkadvies Berlicum is een document inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €205,00 t/m €340,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Berlicum te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Berlicum voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie