Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Herpt

Besparen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Herpt biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en zoekt uit waar de kansen liggen. Het rapport laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het energieadvies delen ze in detail de investering en de terugverdientijd van de bekende investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een verduurzamingsplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze kun je meer info vinden over het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Herpt die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-herpt

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te verkleinen. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en wat het rendement is. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare energieadviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Herpt (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geeft een schema met innovatieve maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren energie-specialist. Erkende bedrijven zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes op te vragen van objectieve EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Herpt.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en bekijkt welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan krijg je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals de verwachte prijzen, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Herpt laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Herpt vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een betrouwbare adviseur. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand behandelen we contactgegevens van kwalitatieve bedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Heusden. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Heijmans Utiliteit Metaal B.V.Graafsebaan 655248JTRosmalen
EPA Energie AdviesSteenweg 195261CXVught
E-Label BrabantDovenetelstraat 385262DDVught
RO-OD projectenPettelaarseweg 2785216BZs-Hertogenbosch
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Herpt

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Herpt die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over zonnestroom opwekken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Herpt

 1. Verlaag je energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1230,00€450,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11800,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5315,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3020,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€445,00€23,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €37,00€31,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Herpt is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder behandelen we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Herpt: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Engie, Essent & Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.350 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Herpt laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.900 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 t/m €375,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Herpt. In het gedeelte hieronder delen we daarom een aantal belangrijke en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Herpt!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Herpt: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Herpt

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder doorzoek je actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Herpt.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, gevel, dak, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Heusden heeft mogelijk verschillende lokale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heusden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Herpt vergelijken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Doeveren, Oudheusden en Hedikhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heusden.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Herpt

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Herpt?

Het energie maatwerkadvies Herpt is een besparingsrapport met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit besparingsrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van woningtype, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €230,00 tot en met €330,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €240,00. Het is verstandig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Herpt op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Herpt voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie