Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Doeveren

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Doeveren is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het energierapport is concreet en vertelt welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieadvies onderzoek je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de potentiële maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze check je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Doeveren die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-doeveren

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verminderen. In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze deskundige check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een ervaren energiedeskundige. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Doeveren (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft een schema met diverse vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met EPS en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energie-expert. Geschikte bedrijven zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om meerdere offertes te vragen van gediplomeerde specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een weergave met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Doeveren.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf komt langs en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Op basis hiervan stuurt hij een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen bekijk je onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Doeveren laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonhuis?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Doeveren vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een professionele adviseur. Het is beter om een specialist uit de omgeving te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we namen en adressen van professionele experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Heusden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Heijmans Utiliteit Metaal B.V.Graafsebaan 655248JTRosmalen
EPA Energie AdviesSteenweg 195261CXVught
E-Label BrabantDovenetelstraat 385262DDVught
RO-OD projectenPettelaarseweg 2785216BZs-Hertogenbosch
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Doeveren

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Doeveren met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder introduceren we de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over kruipruimte isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Doeveren

 1. Een lagere energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer info)€4590,00€430,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10975,00€755,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4845,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3365,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€475,00€48,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,95€8,05 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Doeveren is een slimme investering. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder bekijk je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Doeveren: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Engie & Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Oxxio, Powerpeers. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.600 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Doeveren kopen? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het systeem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.050 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €170,00 – €425,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Doeveren. In dit blokje vind je om die reden een aantal handige en goedkope maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Doeveren!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Doeveren: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het advies bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Doeveren

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder vind je bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Doeveren.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Heusden heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heusden kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Doeveren afsluiten in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Vlijmen, Hedikhuizen en Nieuwkuijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heusden.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Doeveren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Doeveren?

Een energie maatwerkadvies Doeveren is een besparingsplan met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met de verwachte kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit besparingsadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot wel €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €250,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Doeveren aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met de totale benodigde investering en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Doeveren voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie