Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vlijmen

Besparen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Vlijmen biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en analyseert waar besparingen mogelijk zijn. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan bekijk je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een verduurzamingsrapport met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderwerp vind je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Vlijmen die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vlijmen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vlijmen (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geef je inzicht in bruikbare maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, buitengevelisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren energie-specialist. De juiste maatwerkadviseurs vind je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om diverse offertes te zoeken van onafhankelijke bedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een opsomming met maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Vlijmen.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist komt thuis langs en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport randzaken zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Vlijmen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woning?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Vlijmen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een onafhankelijke maatwerk-adviespartij. Het is verstandig om een energie expert uit de omgeving te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder vind je adres details van mogelijke EPA-adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Heusden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Heijmans Utiliteit Metaal B.V.Graafsebaan 655248JTRosmalen
EPA Energie AdviesSteenweg 195261CXVught
E-Label BrabantDovenetelstraat 385262DDVught
RO-OD projectenPettelaarseweg 2785216BZs-Hertogenbosch
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Vlijmen

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vlijmen met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids noemen we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over bodem isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Vlijmen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (meer over woningisolatie)€2040,00€120,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6130,00€1075,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5350,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3390,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€435,00€34,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1075,00€190,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Vlijmen is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder check je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Vlijmen: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Essent, Budget Energie & Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Delta. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.350 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Vlijmen kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.100 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 – €550,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Vlijmen. Bijgaand vind je om die reden een lijstje met belangrijke en voordelige energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Vlijmen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Vlijmen: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Vlijmen

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder bespreken we nuttige info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Vlijmen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van dak, gevel, ramen, vloer, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Heusden heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Heusden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Vlijmen gebruiken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Kaatsheuvel, Nieuwkuijk en De Moer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Heusden.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Vlijmen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vlijmen?

Het energie maatwerkadvies Vlijmen is een plan met concrete maatregelen voor de verduurzaming van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel de kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €175,00 – €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €275,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Vlijmen op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Vlijmen voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een duurzamere energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie