Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Moer

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies De Moer biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en test wat de opties zijn. Het energieplan laat jouw zien welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsrapport bieden ze heel specifiek de initiële investering en het rendement van de populaire verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsplan is relevant voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in De Moer die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-moer

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te verlagen. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve expert. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Moer (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport bevat een weergaven van innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve maatwerkadviseur. Gekwalificeerde maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is beter om diverse offertes te zoeken van gekwalificeerde energie specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een lijst met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in De Moer.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs neemt de woning op en stelt vast welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in De Moer laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur De Moer vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige adviseur. Het is raadzaam om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder delen we namen en adressen van betrouwbare bedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Loon op Zand. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
De Twee Snoeken BouwplantoetsPostelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van De Moer

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Moer met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids check je de meest interessante duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over dak isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in De Moer

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3365,00€440,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11825,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5000,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3085,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€445,00€32,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,00€29,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in De Moer is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp De Moer: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Essent, Eneco, Vattenfall of United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.450 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in De Moer bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een extra buffervat. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €155,00 – €425,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in De Moer. In de box hieronder kan je aan de slag met een lijstje met krachtige en goedkope maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in De Moer!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel De Moer: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in De Moer

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen wij een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in De Moer.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, dak, wanden, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Loon op Zand heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Loon op Zand zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening De Moer bekijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Raamsdonk, Rosmalen en Waspik).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Loon op Zand.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in De Moer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Moer?

Dit energie maatwerkadvies De Moer is een energieplan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit concept plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 – €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €250,00. Wij adviseren om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in De Moer op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in De Moer voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie geeft een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie