Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Loon op Zand

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Loon op Zand is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en bestudeert waar de kansen liggen. Het plan toont aan welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport bekijk je grondig de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke investeringskeuzes. Het rapport met aanbevelingen is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Loon op Zand die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-loon-op-zand

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te beperken. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke potentiële maatregelen er zijn, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale expert. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Loon op Zand (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan geeft een schema met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het verbeteren van spouwmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale energieadviseur. Erkende energieadviseurs kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om 2 of 3 offertes op te vragen van neutrale energieadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een overzicht van maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Loon op Zand.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert komt bij je thuis en stelt vast welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens krijg je het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je aspecten zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Loon op Zand laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Loon op Zand vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een neutrale adviseur. Het is nuttig om een adviseur uit de buurt te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand doorzoek je adres-informatie van betrouwbare vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Loon op Zand. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
De Twee Snoeken BouwplantoetsPostelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Loon op Zand

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Loon op Zand die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder delen wij de meest populaire energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over dakisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Loon op Zand

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€1035,00€335,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5180,00€1100,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4580,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3200,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€56,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,25€28,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Loon op Zand is een slimme investering. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte behandelen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Loon op Zand: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €5.400 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Loon op Zand bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Deze constructie levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.050 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Loon op Zand. In de box hieronder verstrekken we een aantal populaire en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Loon op Zand!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Loon op Zand: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur komt je huis en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Loon op Zand

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder tref je handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Loon op Zand.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, dak, vloer, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Loon op Zand heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Loon op Zand tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Loon op Zand gebruiken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Gilze en Rijen, Alphen-Chaam en s-Hertogenbosch).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Loon op Zand.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Loon op Zand

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Loon op Zand?

Dit energie maatwerkadvies Loon op Zand is een energieplan inclusief suggesties voor de verduurzaming van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel de investering en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, oppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €220,00 – €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €230,00. Het is aan te bevelen om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Loon op Zand te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Loon op Zand voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie