Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kaatsheuvel

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Kaatsheuvel geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en bekijkt de verschillende optie. Het rapport laat woningeigenaren zien welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport beschrijven ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de bekende woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de minimale prijzen, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Kaatsheuvel die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kaatsheuvel

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te drukken. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiecoach bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze professional bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare expert. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kaatsheuvel (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies biedt een lijst met alle energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van muurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energie-expert. Erkende maatwerkadviesbureaus check je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te zoeken van deskundige energieadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een advies met maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Kaatsheuvel.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je onderwerpen zoals de kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Kaatsheuvel laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Kaatsheuvel vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. Het is wijs om een energieadviseur uit de regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energie specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Loon op Zand. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
De Twee Snoeken BouwplantoetsPostelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
Smart Twin B.V.Postelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Kaatsheuvel

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kaatsheuvel met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over vloer isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Kaatsheuvel

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1635,00€145,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10250,00€755,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5125,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3330,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€425,00€53,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €39,00€28,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Kaatsheuvel is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder bekijk je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Kaatsheuvel: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Budget Energie, Essent en Delta, Powerpeers, Oxxio, Vandebron, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.350 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Kaatsheuvel aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.150 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €185,00 t/m €400,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Kaatsheuvel. In het gedeelte hieronder vind je daarom een lijst met effectieve en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Kaatsheuvel!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Kaatsheuvel: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Kaatsheuvel

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand check je handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Kaatsheuvel.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, (spouw)muur, vloer, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Loon op Zand biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Loon op Zand tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Kaatsheuvel afsluiten in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Sprang-Capelle, De Moer en Raamsdonk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Loon op Zand.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Kaatsheuvel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kaatsheuvel?

Een energie maatwerkadvies Kaatsheuvel is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 t/m €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €245,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Kaatsheuvel te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Kaatsheuvel voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie