Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sprang-Capelle

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Sprang-Capelle biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het rapport is concreet en vertelt welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies bekijk je grondig de totale kosten en het rendement van de uitgezochte woningaanpassingen. Het energiebesparingsadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in het budget, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Sprang-Capelle die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sprang-capelle

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minimaliseren. In het plan wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sprang-Capelle (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport helpt je op weg met verschillende energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale adviseur. Erkende adviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om meerdere offertes aan te vragen van gecertificeerde EPA-adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een weergave met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Sprang-Capelle.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur loopt door de woning en onderbouwt welke maatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop ontvang je een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel vind je onderwerpen zoals de verwachte prijzen, het rendement en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Sprang-Capelle laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Sprang-Capelle vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare specialist. Het is slim om een expert uit de omgeving te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel tref je adres-informatie van mogelijk beschikbare energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Waalwijk. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
De Twee Snoeken BouwplantoetsPostelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Sprang-Capelle

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sprang-Capelle die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids noemen we de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over elektrisch koken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Sprang-Capelle

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (lees meer over isolatie)€1155,00€315,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6305,00€565,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4555,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2835,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€300,00€48,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €605,00€42,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Sprang-Capelle is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder bieden we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Sprang-Capelle: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Engie of United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.050 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Sprang-Capelle aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.350 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €185,00 tot €475,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Sprang-Capelle. Onderstaand lees je een aantal doelgerichte en laag geprijsde maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Sprang-Capelle!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Sprang-Capelle: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het concept plan geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Sprang-Capelle

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand delen wij een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Sprang-Capelle.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, vloer, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Waalwijk heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waalwijk tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Sprang-Capelle gebruiken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Riel, Raamsdonk en Drunen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waalwijk.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Sprang-Capelle

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sprang-Capelle?

Het energie maatwerkadvies Sprang-Capelle is een adviesplan met verschillende opties voor het verduurzamen van je pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €180,00 tot wel €350,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Sprang-Capelle te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Sprang-Capelle voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie