Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waalwijk

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Waalwijk biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en beoordeelt de diverse opties. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke opties jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen bieden ze in detail de totale kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het advies is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een rapport met alle energiebesparende maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over het financiële plaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Waalwijk die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-waalwijk

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te reduceren In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze professional bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde energieadviseur. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waalwijk (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, spouwmuurisolatie met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een ervaren energie-specialist. Geschikte energieadviseurs kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om minimaal 2 offertes aan te vragen van professionele energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een schema met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Waalwijk.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie expert komt thuis langs en onderbouwt welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later verstuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze aspecten zoals de verwachte prijzen, de besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Waalwijk laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Waalwijk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een deskundige energie specialist. Het is raadzaam om een energieadviseur uit de omgeving te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder bieden we adres-informatie van betrouwbare maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Waalwijk. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
De Twee Snoeken BouwplantoetsPostelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Waalwijk

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waalwijk waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids kan je aan de slag met de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw woning. Check ook meer informatie over vloerisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Waalwijk

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3575,00€475,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10800,00€625,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5320,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3315,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€350,00€32,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,15€7,25 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Waalwijk is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder bekijk je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Waalwijk: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, GreenChoice, Budget Energie, Essent of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Delta, United Consumers. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.100 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Waalwijk laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.850 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €165,00 tot €450,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Waalwijk. In dit blokje kan je aan de slag met een lijst met krachtige en interessant geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Waalwijk!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Waalwijk: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit adviesrapport vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Waalwijk

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder vind je actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Waalwijk.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, wanden, ramen, vloer, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Waalwijk heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waalwijk kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Waalwijk vergelijken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Baarle-Nassau, Gilze en Rijen en Loon op Zand).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waalwijk.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Waalwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waalwijk?

Een energie maatwerkadvies Waalwijk is een besparingsadvies inclusief suggesties voor het vergroenen van een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan geeft per maatregel de geschatte kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €180,00 tot en met €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Waalwijk aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Waalwijk voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie