Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Raamsdonk

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Raamsdonk biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en onderzoekt waar de kansen liggen. Het plan laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het advies bieden ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de verschillende duurzame opties. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een plan met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per maatregel check je het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Raamsdonk die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-raamsdonk

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te verlagen. In het advies wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve specialist. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Raamsdonk (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve energiebesparende maatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een professionele maatwerkadviseur. Erkende specialisten kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is goed om minimaal 2 offertes op te zoeken van betrouwbare adviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Raamsdonk.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbureau komt op locatie en analyseert welke groene maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Raamsdonk laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Raamsdonk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve vakman. Het is wijs om een energie expert uit de omgeving te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder tref je namen en adressen van betrouwbare specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Geertruidenberg. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
LavadoWalkvat 425131GHAlphen
Energielabel Midden BrabantHeikant 255171KMKaatsheuvel
De Twee Snoeken BouwplantoetsPostelstraat 495211DXs-Hertogenbosch
A++ adviesBiezen 115104KBDongen
Snoeren Bouwmanagement B.V.Sluisweg 1 D5102VADongen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Raamsdonk

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Raamsdonk waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder delen we goede maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over verduurzamingsmaatregelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Raamsdonk

 1. Een lagere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1630,00€120,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11925,00€690,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4530,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3055,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€475,00€46,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1225,00€190,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Raamsdonk is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte bekijk je meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Raamsdonk: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Eneco en Delta, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.150 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Raamsdonk aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.800 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €225,00 t/m €350,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Raamsdonk. In het gedeelte hieronder delen wij een aantal effectieve en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Raamsdonk!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Raamsdonk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Raamsdonk

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder delen we handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Raamsdonk.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van wanden, dak, vloer, (spouw)muur, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Geertruidenberg hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Geertruidenberg tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Raamsdonk afsluiten in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Drunen, Waspik en Elshout).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Geertruidenberg.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Raamsdonk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Raamsdonk?

Een energie maatwerkadvies Raamsdonk is een besparingsadvies met aanbevelingen voor de verduurzaming van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die gevallen is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit energieadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €205,00 tot €345,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €235,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Raamsdonk te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Raamsdonk voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie